Protection Of Personal Data

  • Home
  • Protection Of Personal Data

Sizlerin, ITEM Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin (“Şirketimiz”) ofisleri, çağrı merkezi ve dijital platformları (mobil, web) şeklindeki satış kanallarından gerçekleştireceğiniz alışverişleriniz sırasında bizlerle otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle sözlü, yazılı ya da elektronik olarak paylaştığınız adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, adresiniz, e-posta adresiniz, cep telefonu numaranız, pasaportunuzun gerekli olduğu seyahatleriniz için pasaport numaranız, pasaportunuzun veriliş tarihi, pasaportunuzun geçerlilik tarihi, pasaportunuzun bir kopyası, bulunması halinde seyahat sigorta poliçenizin detayları şeklindeki kişisel verileriniz ve yanınızda seyahat eden başka kişilerin bulunması halinde, bu kişilerin yukarıda sayılanlarla sınırlı olmak üzere kişisel verileri, Şirketimiz tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve yürürlükte olan diğer ilgili kişisel verilerin korunması mevzuatı hükümlerine uygun olarak, toplanmakta, kullanılmakta, işlenmekte, saklanmakta ve size sunulan hizmetin niteliğine göre, yurtdışında ve/veya yurtiçinde bulunan ve aşağıda açıklanan üçüncü kişilere aktarılmakta ve bu verilerinizin güvenliği sağlanmaktadır. Şüpheye mahal vermemek adına, Kanun’un gerektirdiği veya izin verdiği haller dışında, kişisel verileriniz yalnızca sizin bilginiz ve onayınız ile toplanacak, kullanılacak veya aktarılacaktır.

Şirketimiz, iştiraklerimiz, grup şirketlerimiz ve Hizmet Sağlayıcıları, kişisel verilerinizi yalnızca talep etmiş olduğunuz hizmete dair faaliyetler, satışlar, özel teklifler, indirimler ve kampanyalar hakkında bilgilendirme gibi pazarlama amaçlarıyla toplamakta, kullanmakta, işlemekte, saklamakta yurtdışında ve yurtiçinde bulunan üçüncü kişilere aktarmakta ve bu verilerinizin güvenliğini sağlamaktadır.

Şirketimiz, kişisel verilerinizi, seyahatinizle bağlantılı olarak işlenmesi konusunda, Türkiye’deki hukuk düzeni ile denk seviyede veri koruma düzenlemeleri olmayan ülkelere aktarabilecektir. Ancak Şirketimiz, kişisel verilerinizin bu ülkelerde Kanun’a ve yürürlükte olan diğer ilgili kişisel verilerin korunması mevzuatına uygun olarak korunması için yeterli önlemleri alacaktır.

Şirketimiz, kişisel verilerinizin yetkisiz veya yasadışı işlenmesine veya erişimine, sehven kaybına, imhasına veya zarar verilmesine karşı korunmasını sağlayacak ve kişisel verilerinizin saklanması için uygun güvenlik seviyesini oluşturmak amacıyla, tüm gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır. Şirketimiz ayrıca, kişisel verilerinize yasadışı erişimini önlemek amacıyla gerekli önlemleri almakta ve kişisel verilerinizin toplanması, saklanması ve işlenmesi üzerine düzenli olarak denetimler yapmaktadır. Kişisel verilerinize erişim sadece bu verilere kati şekilde erişime ihtiyacı olan ve kati sözleşmesel gizlilik yükümlülüğüne sahip çalışanlar, sözleşmesel yükleniciler, yetkililer ve diğer ilgili taraflar ile kısıtlı tutulmaktadır.

Siz müşterilerimiz Kanun altında aşağıdaki haklara sahipsiniz: kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; yurt içinde veya yurtdışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme; kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme; kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde Kişisel Veriler’in silinmesini veya yok edilmesini isteme; Kanun Madde 7 uyarınca yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme; işlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme; ve kişisel verilerinizin Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranılması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Şirketimiz, bu Metni yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler ve kişisel verilerin işlenmesi ve aktarılması amaçlarında gerçekleşecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutmaktadır. Şirketimiz’in Kanun ve yürürlükte olan diğer veri koruma mevzuatına ilişkin uyum ve politikalarına dair daha fazla bilgi edinmek ve talepleriniz için Şirketimiz’e ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan haklarınıza ilişkin yapacağınız talepler bakımından kimliğinizi tespit edici belgeler ile başvurmanızı rica ederiz.

 

Saygılarımızla,
ITEM Turizm ve Ticaret A.Ş